Företagsklimatet försämras ytterligare i Göteborg

Företagsklimatet i Göteborg har försämrats ytterligare. Idag presenterar Svenskt Näringsliv den årliga mätningen av företagsklimatet i landets kommuner. Jonas Ransgård, Helene Odenjung, David lega, Rickard NordinGöteborg hamnar på plats 167, vilket är 17 placeringar sämre jämfört med 2013.

– Under innevarande mandatperiod har vi tappat placeringar varje år och det är uppenbart att företagsklimatet i Göteborg successivt blir sämre. Samtidigt förslår den rödgröna oppositionen i riksdagen att arbetsgivaravgifterna ska höjas och att restaurangmomsen ska dubbleras – en dubbelstöt som kommer slå hårt mot företag inom restaurangbranschen och Liseberg, säger Jonas Ransgård (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

– Svenskt Näringslivs mätning visar på att företagarna själva upplever företagsklimatet som sämre än vad de rödgröna politikerna gör. Om de styrande själva inte inser eller är medvetna om bristerna, då undrar man hur de ska kunna vända trenden. Det krävs en rejäl förändring, det är företagare som skapar jobb säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– De rödgröna partiernas politik har under lång tid försämrat företagsklimatet i Göteborg. Alliansen vill bland annat slopa de dyra parkeringsavgifterna för att värna handeln i centrum. Göteborg behöver ett nytt ledarskap med bättre attityder till företagande, säger David Lega (KD), kommunalråd.

-Den enskilda fråga som får lägst betyg i mätningen är dialog mellan företag och bl a ledande politiker. Regelkrångel och onödig byråkrati måste minska så att kontakten mellan företagarna och kommunledningen upplevs som en hjälp istället för ett hinder, säger Rickard Nordin (C), distriktsordförande.

Svenskt Näringslivs ranking finns att läsa här: http://www.foretagsklimat.se/goteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s