Göteborg behöver en ny bostadspolitik

Fastighetsägarna har frågat elva av stadens största fastighetsföretag varför det inte byggs fler bostäder och lokaler i Göteborg. Svaren redovisas i en ny rapport och resultatet är tydligt: Göteborgs fastighetsföretag är villiga att bygga mer, men politiska och administrativa beslut bromsar investeringarna.

– Det är beklagligt att kommunala processer hämmar nyproduktion. Vi i Alliansen, tillsammans med byggare och fastighetsägare ser en potentiell byggtakt på 4500 bostäder, konstaterar Jonas Ransgård (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

– Vi behöver bygga bort bostadsbristen i Göteborg. Det gör vi genom att snabba upp och förenkla byggprocessen. Alliansen vill att detaljplaner ska kunna tas fram av externa plankonsulter och vi vill ha en ny markpolicy på plats. Sen behöver vi raska på handläggningen av mark- och byggärenden, fortsätter Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– 20 år av rödgrön ledning har inte löst problemen. Den negativa bostadstrenden måste vändas. Viljan hos fastighetsföretagen finns, och politiken måste släppa fram bostadsbyggandet. Göteborg behöver ett nytt ledarskap, säger David Lega (KD), kommunalråd.

En reaktion på ”Göteborg behöver en ny bostadspolitik

  1. Hej ! Det är hög tid att bättre utnyttja den centrala tomtmarken bättre ! – Bygg därför riktigt höga hus, på lämpliga centrala tomter. – Ett 30 våningars hus, innehåller nästan DUBBELT så stor yta som ett 15 vån hus. Det är viktigt att utnyttja tomtmarken bättre än tidigare. Dessutom så är höga hus vackrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s