Alliansen kommenterar Socialdemokraternas budgetförslag

I dag har Socialdemokraterna presenterat sitt budgetförslag för 2015. Alliansens ledare i Göteborg kommenterar förslaget.

– Socialdemokraterna ger stadsdelsnämnderna en påse pengar som de sedan kan använda hur som helst. Ingen vet om förskolan, skolan eller äldreomsorgen får det som verkligen behövs. Vi i alliansen vill säkra att varje elev garanterat får det stöd han eller hon behöver, vi öronmärker pengarna, säger Jonas Ransgård, vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd (M).

– Det är uppenbart att Socialdemokraterna inte gör tillräckligt för att lyfta kunskapsresultaten. De har haft 20 år på sig, kommunalråd har kommit och gått, men de fortsätter med samma politik. SDN har misslyckats med uppdraget som skolnämnder. Vi måste möta varje elev med höga, positiva förväntningar och tidiga insatser. Skolan i Göteborg behöver en nystart, säger Helene Odenjung, kommunalråd (FP).

– Göteborg är en fantastisk stad men vi kan bättre. Kommunen ligger på väldigt låga nivåer i mätningar om kvaliteten i både skolan och äldreomsorgen och företagsklimatet är sämre än någonsin. Utvecklingen måste vändas, Göteborg behöver ett nytt ledarskap, säger David Lega, kommunalråd (KD).

– Socialdemokraternas budget är tydlig. De tusentals unga människor som inte har en bostad är inte prioriterade. De kommer få fortsätta vänta så länge som Socialdemokraterna styr. Vi i Alliansen vill få fart på byggandet och har både vilja och kraft att göra skillnad, säger Rickard Nordin, distriktsordförande (C).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s