Göteborg behöver en ny anda!

Kommunalråden och gruppledarna Jonas Ransgård (M), Helene Odenjung (FP) och David Lega (KD) kommenterar Granskningskommissionens slutbetänkande som presenterades i dag. Alliansen var drivande för att kommissionen skulle tillsättas.

– Vi välkomnar kommissionens rapport och vi förutsätter att rekommendationerna kommer att kommer bli en del av stadens fortsatta arbete mot korruption och mutor. Göteborg behöver en ny anda och ett maktskifte. Resultatet från kommissionens enkät är alarmerande och måste följas upp, säger Jonas Ransgård (M).

– Rapporten är viktig och kritiken visar att det finns en kultur att göra upp med – det går inte att bara vända blad. Den tystnads- och beslutskultur som fått råda i Göteborg måste brytas. Framtiden kräver ett ledarskap som genomsyras av professionalism, civilkurage och öppenhet, säger Helene Odenjung (FP).

– Kommissionens rapport visar att öppenhet och transparens behövs, men också att det alltid behövs en levande diskussion om vilka värderingar vi vill ska prägla Göteborg. Medarbetarna ska kunna vara stolta över sin arbetsgivare och då krävs ett ledarskap som föregår med gott exempel, säger David Lega (KD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s