Alliansen nominerar satsningar för fler jobb och nya företag till Wilhelm Röhss utdelningsfond

Fler ska få möjlighet att starta eget anser Alliansen, som därför lämnar in två motioner till Göteborgs Kommunfullmäktige med en ansökan om 100 000 kronor vardera ur Wilhelm Röhss utdelningsfond. Den ena är för medel till Ung Företagsamhet i Göteborg och den andra är till Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen. Pengarna ska användas för att utveckla verksamheterna så att det kan skapas fler entreprenörer och nya jobb i Göteborg.

– Göteborg behöver fler människor som kan och vill driva eget företag. Det är i små och medelstora företag som den största tillväxtpotentialen finns, säger Jonas Ransgård (M), Kommunstyrelsens vice ordförande i Göteborg.

– Ung Företagsamhet och Nyföretagarcentrum har genom åren hjälpt till med att starta tusentals nya företag som skapat jobb och tillväxt i hela Sverige. För mig är det självklart att stödja dessa organisationer, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Med tanke på att utvecklingen inom företagsklimatet i Göteborg går åt fel håll behöver vi göra vad vi kan för att vända trenden. Detta är ett sätt, men mycket mer behöver göras. Inte minst vad gäller de rödgrönas inställning till företagandet i staden, säger Martin Hellström (KD), ledamot i Kommunfullmäktige.

Fakta
Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen startades hösten 2012 och är en ideell, politiskt obunden organisation med syfte att stärka blivande företagare och entreprenörskap.
Ung Företagsamhet Göteborgsregionen är en ideell och politiskt obunden organisation med syfte att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet.

Utdelning ur Stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond sker till ändamål som främjar Göteborgs handel, industri och kommunikationer i enlighet med donatorns vilja. Motioner om användning av disponibla medel väcks genom motioner i Göteborgs Kommunfullmäktige den 31 januari 2013. Kommunstyrelsen har därefter uppdraget att yttra sig över väckta motioner samt återkomma till kommunfullmäktige med förslag om fördelning av disponibla medel. Dessförinnan ska styrelsen för stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond yttra sig över de väckta motionerna och föreslå utdelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s