Utred alternativ till betalstationerna vid Backa

Alliansen i Göteborg har idag lämnat in en skrivelse i Göteborgs Kommunstyrelse där de vill att Styrgruppen för Västsvenska Paketet initierar en utredning med syftet att presentera alternativ till nuvarande placering av betalstationerna längs E6:an vid Backa/Bäckebol.

David Lega (KD), Jonas Ransgård (M) och Helene Odenjung (FP).

David Lega (KD), Jonas Ransgård (M) och Helene Odenjung (FP).

Placeringen av betalstationerna för trängselskatten vid Södra Tagenevägen, Skälltorpsvägen och Backadalen har främst motiverats utifrån att de ska motverka oönskad trafik från E6:an in i bostadsområden i Backa. Backastationernas främsta syfte har därmed inte varit att förbättra framkomligheten i trafiksystemet som helhet eller att bidra till finansieringen av Västsvenska Paketet.

– Efter trängselskattens införande har det varit mer blandade röster om trängselskatten, men vi upplever ett fortsatt massivt motstånd till just dessa betalstationer, säger Jonas Ransgård (M), vice ordförande i Kommunstyrelsen.

– I de samtal vi haft med många boende i Backa har det varit tydligt att de önskar att nå sitt närmsta köpcentrum i Bäckebol utan att behöva betala trängselskatt. Det har oftast inte handlat om trängselskatten som helhet, utan om just dessa stationer, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Med den statistik som nu finns tillgänglig efter att trängselskatten införts vill vi få fram alternativ till nuvarande placering som innebär att boende i närheten av Bäckebol kan åka och handla, säger David Lega (KD), kommunalråd.

Läs chatten på GP.se med Jonas Ransgård om förslaget.

I nyhetsflödet: GP1, GT, SR,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s