Krönika: Framgångar i idrotts- och föreningsnämnden

David Lega (KD), kommunalråd och vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden skriver omDavid Lega arbetet att utveckla och stödja föreningslivet i Göteborg.

Idrotts- och föreningsnämnden har det viktiga uppdraget att stödja och utveckla föreningslivet i Göteborg. Uppdraget är viktigt därför att föreningslivet skapar gemenskaper mellan människor och idrottande gör oss friskare. Det är alltså två grundläggande mänskliga behov som nämnden arbetar med. Som föreningsmänniska och gammal idrottsman är det väldigt spännande att arbeta med dessa frågor som jag brinner för. För att idrotten ska komma alla till del är det viktigt med ett varierat utbud, där det finns något för alla. Till exempel passar inte lagsport alla, och Alliansen drev därför i höstas att de kommunala gymmen ska vara öppna från 13 år. Detta fick vi igenom och gymmen öppnar från och med mars. Jag oroar mig mycket över att barnfetman ökar, och jag är mycket angelägen om att det finns träningsformer för alla.

Det är också viktigt att det finns en trygghet i föreningslivet. Därför drev jag tillsammans med Alliansen i våras igenom att det måste finnas en handlingsplan mot sexuella övergrepp. Det är viktigt att föräldrar kan känna en trygghet i att lämna sina barn på en idrottsaktivitet, men det är förstås ännu viktigare att barnen själva känner sig trygga. Vi får aldrig acceptera sexuella övergrepp och det är oerhört viktigt att kommunen agerar mot detta. Det är kul att ha framgångar trots att vi är i opposition, men vi ser att det finns mycket mer att göra. Vi måste satsa mer på att rekrytera och utbilda ungdomsledare, spontanidrott ska uppmuntras genom nya platser utomhus för gym, så kallade utegym, och vi måste bli bättre på att uppmärksamma och stödja äldres idrott och friskvård. Jag ser framemot att få arbeta med detta i majoritet efter 2014.

David Lega (KD)
Kommunalråd och vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden

En reaktion på ”Krönika: Framgångar i idrotts- och föreningsnämnden

  1. Pingback: Framgångar i idrotts- och föreningsnämnden « HANDSFREE – David Lega

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s