Nej till förmånscyklar för stadens anställda

Alliansen i Personal- och Arbetsmarknadsutskottet säger Nej till förslaget att erbjuda stadens anställda förmånscyklar. Förslaget är inte tillräckligt attraktivt och skulle inte ge de miljövinster som var tanken. Endast tre personer har hittills tecknat sig för erbjudande om cykelförmån som Trafikkontoret tillhandahåller. I morgon, den 13 april, har Personal- och Arbetsmarknadsutskottet frågan på sitt bord.

– Jag tycker att Trafikkontoret har visat att erbjudandet om cykelförmån inte har varit attraktivt och därmed får man inga miljövinster som var tanken. Dessutom tycker jag att det är helt oacceptabelt att man som anställd kan komma att få bruttolöneavdrag om man inte cyklar till och från jobbet tillräckligt många dagar säger Maria Rydén, kommunalråd (M) och tillägger att hon istället vill se erbjudande om andra eventuella personalförmåner, där anställda själva kan välja en förmån som passar.

– Vi ska fortsätta att utveckla Göteborg som en attraktiv cykelstad och vår roll som arbetsgivare, men vi ska inte reglera hur tusentals anställda ska ta sig till och från sina arbetsplatser. Det är något som den enskilde själv måste få avgöra. Hela förslaget är absurt!, fortsätter Ann Catrine Fogelgren (FP), biträdande kommunalråd.

– Personalförmåner skall upplevas som attraktiva för medarbetarna. Majoritetens förslag om kommunala förmånscyklar uppfyller inte detta kriterium. Det är istället administrativt trögt, oförmånligt och bygger på kontroll, säger David Lega (KD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s