De rödgrönrosa kopierar Alliansens skolpolitik

Den rödgrönrosa ledningen har äntligen lyssnat in Alliansens förslag om en central nämnd för grundskolan. De förslag de rödgrönrosa presenterat i ett pressmeddelande idag är på intet sätt nya utan i princip en kopia på de förslag Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna under många år lagt fram i förslag till budget, rapporter, motioner och yrkanden.

– Vi är glada att de rödgrönrosa äntligen lyssnat in de förslag vi drivit sedan många år tillbaka. Att göra en central grundskolenämnd är en viktig del i att skapa jämlikhet över staden, och öka kvaliteten på undervisningen. För bara två veckor sedan lämnade vi dessutom in en motion om att ta bort Hjärntorget. Ärligt talat så kopierar de vår politik. Men mer måste till för att lyfta skola i Göteborg, säger Helene Odenjung (L).

– Resursfördelningsmodellen måste förändras och pengarna till eleverna och undervisningen öronmärkas. Idag ser fördelningen i stadsdelarna olika ut och det är svårt för rektorer att få långsiktighet, säger Kristina Tharing (M).

– Förskolan är en mycket viktig fråga. Vi har länge kämpat för att barngrupperna ska bli mindre, och att kvaliteten blir högre och mer jämlik över staden. Insatser för barn i behov av extra stöd måste sättas in i tid, och det arbetet måste börja redan i förskolan. Vi ser det som självklart att förskolan ska upp på central nivå, avslutar David Lega (KD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s