De rödgröna lyfter inte företagsklimatet

Svenskt Näringsliv presenterar idag svaren från årets enkätundersökning om företagsklimatet. Ett flertal av omdömena om Göteborg är sämre än förra året och stadens företagsklimat ligger fortsatt under genomsnittet i Sverige.  

– Årets enkätsvar visar på ett fortsatt sluttande plan där stadens företagare fortsätter ge företagsklimatet i Göteborg bottenpoäng. Vi i Alliansen har länge efterlyst en rad förändringar och det är uppenbart att de rödgröna inte tar företagarnas omdömen på allvar och agerar, säger Jonas Ransgård, kommunalråd (M).

– 4 av 5 nya jobb skapas i små och medelstora företag. Utvecklingen av företagsklimatet i Göteborg kan inte fortsätta – trenden måste vändas. Utan företag och entreprenörer stannar välfärden. Staden behöver en ledning som förstår företagares villkor, säger Helene Odenjung, kommunalråd (L).

– Företagarnas betyg på Göteborg är alarmerande lågt, men även nationellt faller företagsklimatet. Det är mycket oroväckande och måste tas på största allvar. Ett bättre företagsklimat är grundläggande för fler jobb, säger David Lega, kommunalråd (KD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s