Rödgrönrosa blundar och spenderar

Gruppledarna för Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna kommenterar den styrande rödgrönrosa minoritetens budgetförslag som presenterades i dag.

– Det är en ansvarslös rödgrönrosa budget. Resultatet blir ökad otrygghet, allt sämre skolresultat och ett företagsklimat i fritt fall. De rödgrönrosa blundar och kastar iväg göteborgarnas pengar på festliga ”gratis”-arrangemang. Göteborgs utmaningar måste tas på större allvar, säger Jonas Ransgård, kommunalråd (M).

– Senaste åren har reavinster använts för att upprätthålla ekonomin. Marginalerna är borta och ändå fortsätter den ansvarslösa ekonomiska politiken. Det saknas konkreta lösningar för att fler ska lämna bidragsberoendet och istället bli skattebetalare, säger Helene Odenjung, kommunalråd (L).

– När de rödgrönrosa försöker stoppa Lagen om Valfrihet tar de död på allt vad valfrihet heter i Göteborg. De som kommer i kläm är Göteborgs äldre som har sett fram emot större möjligheter att kunna påverka sin vardag. Det som hade behövts istället är mer valfrihet för fler grupper, säger David Lega, kommunalråd (KD).

– Inte ett ord om trygghet trots gängbråk och skjutningar. Det är anmärkningsvärt att de rödgrönarosa inte förmår att utveckla ett enda resonemang kring den otrygghet som breder ut sig i staden. I budgeten nominerar de sina egna små politiska favoritprojekt, men de ignorerar systematiskt den allvarliga utveckling som oroar allt fler göteborgare, säger Jonas Ransgård (M).

– Det satsas mer på Avenyns gatstenar än på elever i behov av särskilt stöd i grundskolan i det rödgrönrosa budgetförslaget. Skolans resursfördelningsmodell har havererat och den måste åtgärdas. Skolan i Göteborg behöver ett rejält lyft, ansvaret ska inte ligga på SDN, säger Helene Odenjung (L).

– De rödgrönrosa ägnar sig åt plakatpolitik istället för välfärdens kärnverksamheter. Det är genom satsningar på barnomsorg, utbildning och genom en politik som möjliggör fler jobb, som jämlikheten i staden kan öka, avslutar David Lega (KD). Socialdemokratin drunknar i Vänsterpartiets och Feministiskt initiativs politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s