Vi vill lösa parkeringsproblemen på Saltholmen

Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna föreslår idag att kommunstyrelsen tar initiativ för att lösa parkeringsproblemen på Saltholmen.

– Parkeringsfrågan på Saltholmen är viktig för öborna men också för stadens utveckling. Därför behöver kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ta en aktivare roll i det fortsatta arbetet. Vi föreslår att de boende i södra skärgården även fortsättningsvis ska erbjudas möjlighet att hyra en egen parkeringsplats. Väntetiderna för att få tillgång en egen parkeringsplats behöver bli mycket kortare, vilket kräver fler parkeringsplatser, säger David Lega (KD).

– Vi går nu före politiskt och sätter ned foten om att Saltholmen ska fortsätta vara angöringspunkt för skärgårdstrafiken. Det möjliggör en upprustning och satsning på resecentrumet på Saltholmen. Det innebär i sin tur ett lyft för hela Saltholmen, såväl för de som bor där som för pendlare och besökare, säger Hampus Magnusson (M).

– Den här frågan är helt central för att få livet som öbo att fungera. Därför är det hög tid att lösa parkeringskaoset på Saltholmen och i Långedrag som har dragits i långbänk helt i onödan. Området behöver få fler parkeringsplatser, yteffektivt parkeringshus och bättre kollektivtrafik, säger Helene Odenjung (L).

Alliansens föreslag i korthet

  • att Saltholmen också fortsättningsvis ska vara angöringspunkt för skärgårdstrafiken
  • att de boende i södra skärgården ska ges möjlighet att hyra en egen parkeringsplats på Saltholmen/Långedrag
  • att uppmana parkeringsbolaget att avvakta ytterligare beslut tills rättsläget är klargjort kring om förändrade parkeringsvillkor är att beteckna som myndighetsutövning mot enskild
  • att ge kommunstyrelsen i uppdrag att återkomma till kommunfullmäktige med förslag om hur parkeringssituationen kan förbättras och utökas på Saltholmen/Långedrag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s