Sälj det kommunala bussbolaget!

Alliansen i Göteborgs kommunstyrelse vill avveckla Göteborgs Spårvägar AB. På marknaden för busstrafik finns flera goda aktörer som kan ta över. Spårvagnarna bör samtidigt överföras till Västra Götalandsregionen. De föreslår M, FP och KD i en motion till kommunfullmäktige.

– Förlusterna i det kommunala GS Buss har varit stora. Att fortsätta att riskera göteborgarnas pengar på detta sätt är inte ansvarsfullt. Det säger Jonas Ransgård (M), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi föreslår också att ägandet av spårvagnarna överförs till Västra Götalandsregionen (VGR). Spårvagnarna är ryggraden i Göteborgs kollektivtrafik. Såväl göteborgarna som kollektivtrafiken vinner på att spårvagnstrafiken samlas hos VGR, som har ansvar för all övrig trafik och dessutom har pengarna för det, säger Birgitta Ling Fransson (FP), ledamot i Trafiknämnden.

– Nu måste vi göra oss av med spårvagnarna och då bör resterande del av Göteborgs Spårvägar avyttras. Bolagsutredningen delade vår slutsats, men de rödgröna vågade då inte genomföra det, på grund av ideologiska skygglappar, säger David Lega (KD), kommunalråd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s