Avsluta Biogasäventyret

Utfallet av Göteborg Energis satsning på biogas har inte motsvarat förväntningarna. Tekniska problem har kantat projektet och medfört att gasproduktionen är för låg och kostnaderna för höga. Samtidigt har energipriserna utvecklat sig i en helt annan riktning än vad som förutspåddes när investeringsbesluten en gång i tiden fattades.

I ett yrkande till kommunstyrelsen kräver därför Alliansen i Göteborg att planerna på en andra etapp av GoBiGas omedelbart skrinläggs. Vidare vill partierna med ett ägardirektiv uppdra åt bolaget Göteborg Energi att minska kostnaderna för sina åtaganden på biogasområdet samt att utreda hur dessa kan avslutas.

– Resultaten är nedslående. Därför bör ägaren Göteborgs stad ge uppdrag att minska kostnaderna och, så snart det är möjligt, avsluta ägandet av biogasanläggningar, menar Jonas Ransgård, kommunalråd (M).

– Risken att fortsätta med en andra etapp för Gobigas är för stora. Miljönyttan är ytterst begränsad. Det hög tid att avsluta äventyret, säger Helene Odenjung, kommunalråd (FP).

– Det är dags att Göteborg slutar bränna pengar. Därför är det av största vikt att de rödgrönas planer på att bygga en andra etapp av Gobigas-anläggningen stoppas, menar David Lega, kommunalråd (KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s