Alliansen kommenterar de preliminära betygsresultaten

I dag presenterades de preliminära slutbetygen i årskurs 9 och i sex av tio stadsdelar försämras resultaten. Andelen elever med godkänt i alla ämnen i Göteborgs skolor minskar från 68,8 till 66,3. 

– Betygsresultaten är alarmerande. Det är inte rimligt att Göteborg fortsätter kräftgången och att ansvariga rödgröna politiker förskönar sanningen och krampaktigt håller kvar i sin styrmodell där rektorer är klämda mellan skollag och SDN:s budget, säger Helene Odenjung, kommunalråd (FP).

– Betygsresultaten i årskurs 9 är oroande. En tydlig signal som måste tas på största allvar. Skolan i Göteborg behöver en nystart där skolan lyfts från SDN, resurserna öronmärks och rektor får större befogenheter, säger Kristina Tharing, kommunalråd (M).

– Forskning och erfarenhet visar att de viktigaste framgångsfaktorerna för höga kunskapsresultat är engagerade och kunniga lärare som har höga förväntningar på eleverna. Alla elever ska ha rätt att utvecklas efter sina förutsättningar, säger David Lega, kommunalråd (KD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s