Utred en modern skolorganisation och inrätta en politisk styrgrupp

I ett förslag till kommunstyrelsen föreslår Alliansen att två utredningar ska tillsättas på skolområdet i Göteborg och att en politisk styrgrupp för skolutveckling ska inrättas direkt under kommunstyrelsen.

Göteborgs stadsdelsnämnder har haft ansvar för grundskolan sedan 1990-talet. Såväl Skolverket som Skolinspektionen har vid flera tillfällen riktat omfattande kritik mot Göteborgs skolor. Nuvarande skolorganisation förmår inte att möta de problem och utmaningar som skolan står inför. Göteborg behöver en modern skolorganisation där alla elever möts av positiva höga förväntningar och nya utmaningar oavsett var de bor eller vilken skola de går i. För att alla elever ska nå sin fulla potential krävs att skolan ges bättre förutsättningar än vad stadens rödgröna ledning gett hittills. Det är hög tid att vända utvecklingen.

Alliansen vill att Stadsledningskontoret ges i uppdrag att utreda en överföring av grundskolan till en ny grundskolenämnd och att en översyn ska genomföras av hur resurserna till skolan ska fördelas. Vidare föreslås att en politisk styrgrupp tillsätts direkt under kommunstyrelsen med ansvar att följa utredningarna. Styrgruppen ska även ha fokus på skolutveckling.

Läs förslaget i sin helhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s