Nytt försök med yttre hemtjänst

Alliansen tar än en gång initiativ för att äldre ska få hjälp med yttre hemtjänst. Yttre hemtjänst innebär erbjudande om hjälp med snöskottning och enklare trädgårdsarbete. Hjälpen underlättar för äldre att bo kvar hemma och stärker livskvaliteten. Verksamheten är särskilt viktig för de personer i daglig verksamhet som utför tjänsten. Eftersom snöskottningen och trädgårdshjälpen har inneburit att personerna i den dagliga verksamheten blivit sedda och uppfattat arbetsuppgifterna som meningsfulla ger det extra starka skäl till att utöka försöket.

Yttre hemtjänst, som ursprungligen är ett förslag från Moderaterna, har tidigare prövats under två år i stadsdelen Västra Hisingen. Försöket slog väl ut, de äldre var nöjda och arbetsuppgifterna utvecklade den dagliga verksamheten. Alliansen vill nu att det påbörjas en ny försöksverksamhet för att utreda de frågor som återstår för att starta upp verksamheten.

Alliansens förslag om utökad försöksverksamhet för yttre hemtjänst behandlas den 4 februari på Kommunstyrelsens sammanträde.

Läs Alliansens förslag i sin helhet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s