Livsviktigt behålla Bromma flygplats

Att stänga Bromma flygplats, som de rödgröna vill, skulle slå hårt mot jobb och företag i Göteborg, skriver Alliansen i dag på GP debatt.

Vi vill att fler företag etablerar sig i Göteborg och att vi attraherar fler duktiga människor till staden. Ett växande Göteborg ger fler jobbmöjligheter, fler arbetstagare för företagen att välja mellan och ett större och bredare utbud av kultur och nöjen.

För att kunna bli ett växande Göteborg måste flera saker lösas. Skolresultaten måste förbättras. Attraktiva skolor är en förutsättning för en attraktiv stad. Bostadsbyggandet måste öka rejält. Tillgång till lägenheter och hus är en förutsättning för att få personer att flytta hit. Göteborgs Stad måste också se till att ta rejäla kliv för att förbättra näringsklimatet.

Bra kommunikationer är en avgörande faktor som påverkar viljan och möjligheten att både etablera och driva företag i Göteborg. Det handlar självklart om lokaltrafiken, men en väsentlig del är att kunna ta sig smidigt till andra delar av Sverige och till andra delar av världen.

Spelar viktiga roller

Flygplatserna Landvetter och Göteborg City spelar i dag viktiga roller för internationella flygförbindelser till och från Göteborg för både affärsresande och nöjesresor. För tusentals företag i Göteborg är det även helt avgörande att snabbt och smidigt kunna åka till och från Stockholm för konferenser, kund- eller säljmöten. För många är Bromma flygplats i dag den naturliga länken till Stockholm.

Före valet var beskedet från Stefan Löfven och andra socialdemokrater tydligt – Bromma ska vara kvar. Efter valet har de rödgröna partierna ändrat sig och öppnar nu för en stängning av flygplatsen.

Slår hårt mot jobb och företag

Från Göteborg går 40 procent av alla flyg till Bromma. Arlanda har ingen möjlighet att ta över trafiken och tågtrafiken klarar inte av att möta behovet under överskådlig tid. Effekten av de rödgrönas vilja att stänga flygplatsen skulle ge färre möjligheter att resa till och från Stockholm. Det skulle slå hårt mot jobb och företag i Göteborg.

I dag, torsdag, röstar riksdagen om framtiden för Bromma flygplats. Alliansens riksdagsledamöter från Göteborg kommer att rösta för att bevara Bromma. Vi vill rikta frågan till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Göteborg: Hur tänker ni rösta i frågan om Bromma flygplats framtid?

Lars Hjälmered (M)

riksdagsledamot och närings-politisk talesperson

Jonas Ransgård (M)

vice ordförande kommunstyrelsen i Göteborg

Robert Hannah (FP)

riksdagsledamot

Helene Odenjung (FP)

kommunalråd i Göteborg

Aron Modig (KD)

riksdagsledamot

David Lega (KD)

kommunalråd i Göteborg

Rickard Nordin (C)

riksdagsledamot

Ingrid Lindblad (C)

vice gruppledare i Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s