Alliansen presenterar trygghetspaket

Göteborg ska vara en trygg stadI dag presenterar Alliansen i Göteborg ett omfattande trygghetspaket ur sitt kommande gemensamma valmanifest. Otrygghet och rädsla för att röra sig på gator och torg ska aldrig få ta överhanden i Göteborg.

Göteborgarna ska veta att när ett brott begås kommer samhället att reagera snabbt och tydligt såväl för att bistå brottsoffret som för att utreda gärningen. Alliansregeringen har gjort flera förbättringar, men även lokalt krävs en rad satsningar och reformer för att stärka tryggheten.

– Hela samhället behöver bidra för att komma tillrätta med de problem vi ser med skottlossningar, överfall och inbrott. Därför stärker vi stödet till ideella organisationer inom trygghetsområdet, säger kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård, (M). Alliansen avsätter därför tre miljoner till exempelvis nattvandrare, brottsofferjour och vittnesstöd per år.

– Otrygga och slitna skolor måste rustas upp. Göteborgs skolor är arbetsplatser för tiotusentals elever och lärare. Utan trygga och säkra skolmiljöer kan vi aldrig lyfta skolresultaten, säger Helene Odenjung, kommunalråd (FP). Därför satsar Alliansen 50 Mkr för att påbörja arbetet med att skapa trygga skolor.

– Våld i nära relationer är ett allvarligt samhällsproblem. För att våldsutsatta lättare ska kunna få hjälp startar vi ett virtuellt forum på nätet där myndighetspersoner finns tillgängliga och vi ökar även stödet till kvinnojourerna. Alla har rätt att leva i trygghet, säger David Lega, kommunalråd (KD). Alliansen förstärker bl a kvinnojourernas finansiering långsiktigt med 5 Mkr per år.

– Många göteborgare känner sig otrygga när de rör sig ute. Vi inrättar därför ”Nattknappen”, en stödlinje för människor som upplever otrygghet på kvällar och nätter och vill ha sällskap på vägen hem, säger Rickard Nordin, kommunalrådskandidat (C). Alliansen avsätter därför medel för att starta upp verksamheten i Göteborg.

Läs mer om Alliansens trygghetspaket: Göteborg ska vara en trygg stad

I morgon presenterar Alliansen i Göteborg ytterligare satsningar för att förbättra Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s