Socialdemokraterna sviker sina löften

Socialdemokraterna har börjat presentera sina vallöften för Göteborg. Trovärdigheten för Socialdemokraternas löften måste dock vara minimal sett till vad som blev av löftena från 2010.

En genomgång av Socialdemokraternas vallöften från 2010 visar att endast tre av tio löften kan anses uppfyllda. I radio kommenterade Anna Johansson (S) den bristande uppfyllelsen av vallöften med kommentaren ”Vi borde formulerat oss annorlunda.” vilket tyder på handfallenhet.

– Det är genant att Socialdemokraterna har misslyckats så totalt med de löften som ställs upp, säger Jonas Ransgård (M). På område efter område halkar Göteborg efter. Det behövs en nystart för Göteborg.

– Göteborg styrs fortfarande av ett ledarskap byggt på gamla principer, säger Helene Odenjung (FP). Göteborg behöver ett nytt och modernt ledarskap för att möta framtidens utmaningar. Göteborg behöver ett maktskifte.

– För mig är trovärdighet beroende av tidigare resultat. De rödgrönas måluppfyllelse är långt ifrån bra. Göteborg behöver ett nytt ledarskap, säger David Lega (KD).

– Efter 20 år av rödgrönt styre är det tydligt att bostadsbyggandet halkar allt mer efter och bostadsbristen ökar, säger Rickard Nordin (C) . Inte en enda mandatperiod har man klarat av sina egna, lågt ställda, mål. Det är dags för ett nytt styre som både klarar av att  hålla vallöften och bygga fler bostäder!

Inom sju av tio områden har alltså Socialdemokraterna misslyckats. Detta trots att flera löften är 20 år gamla. Det är dags för ett nytt ledarskap i Göteborg och Alliansen står, med en gemensam politik, redo att ta över.

Läs Alliansens rapport Svikna löften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s