Ett år kvar till valet – sju av tio vallöften uppfylls inte av (S) i Göteborg

På lördag är det ett år kvar till valet. En månad före valet 2010 presenterade socialdemokraterna tio En rapport från Alliansen i Göteborg om Socialdemokraternas vallöftenvallöften inför mandatperioden 2011-2014. Alliansen i Göteborg har nu följt upp och granskat hur det har gått med dem. Det visade sig att två redan var infriade när de gavs. Det tredje har inte infriats i Göteborgs Stad utan i Västra Götalandsregionen. Kvar är sju vallöften som inte uppfyllts med ett år kvar av mandatperioden. Alliansen anser att löftesbrotten i förlängningen är ett hot mot demokratin.

– Göteborgarna kan inte annat än att ge socialdemokraterna underkänt. Ett år kvar till valet och sju av tio vallöften kvar att infria. I realiteten har de inte infört något av vad de lovade i förra valrörelsen. Hur ska väljarna kunna lita på dem när de år efter år inte håller vad de lovar i allmänna val? säger Jonas Ransgård (M), Kommunstyrelsens vice ordförande i Göteborg.

– Nästa år har socialdemokraterna suttit på makten i Göteborg i 20 år. Det är en lång tid att infria vad man lovat och att skapa det Göteborgssamhälle man vill ha. Bokslutet är sjunkande betyg i skolan, för stora barngrupper i förskolan och bristande kvalitet i äldreomsorgen. Det är tydligt att majoriteten i staden är trötta och klarar inte av att anta samhällsutmaningarna, säger Helene Odenjung, kommunalråd i Göteborg.

– Det behövs ett maktskifte, inte minst för att kunna förbättra attityderna till företagande. Det är grundläggande för att minska arbetslösheten och för vi ska ha råd med välfärden, säger David Lega (KD), kommunalråd i Göteborg.

– Alliansen kan regera ihop och få saker att hända. Det är tydligt att socialdemokraterna inte klarat av utmaningen med en växande stad. Bostadsbristen hindrar inte bara människor från att komma hit, det gör också att växande företag har svårt att rekrytera och unga människor kan inte starta ett eget liv utanför föräldrahemmet. Det krävs en Alliansvinst i nästa val för att få igång byggandet igen, säger Rickard Nordin (C), riksdagsledamot.

Läs rapporten Ett år kvar till valet – sju av tio vallöften kvar att infria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s