Rödgröna saknar lösningar!

Alliansen i Göteborgs Kommunstyrelse kommenterar S, MP och V:s förslag till budget för 2014.

– Majoriteten beskriver många av problemen i Göteborg som behöver lösas – men säger inte mycket om hur de vill hantera dem. Att man tidigare år haft problem att nå uppsatta mål löser man genom att göra målen luddigare, när man istället borde göra lösningarna skarpare. Men det är positivt att man nu satsar på personalkläder till hemtjänstpersonalen, säger kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård (M).

– Samma dag som Hyresgästföreningen släpper statistik som visar att nästan var fjärde göteborgare mellan 20 och 27 år bor kvar hemma hos sina föräldrar så tar de rödgröna helt bort målet om hur många bostäder som ska byggas per år. Bostadsbristen är ett problem som riskerar att förlama hela stadens utveckling om vi inte bygger fler bostäder säger Jonas Ransgård (M).

– Det saknas konkreta förslag för att lyfta skolresultaten, stärka läraryrket och höja lärarlönerna och gymnasieskolan är fortsatt underfinansierad. Vi välkomnar pengarna till förskolan, men utan ett maxtak på barngrupperna, kommer tusentals barn fortfarande gå i för stora barngrupper. Det behövs högre ambitioner, tidiga insatser och öronmärkta resurser om vi ska bli en kunskapsstad i världsklass, säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP).

– Vi saknar tydliga satsningar för att lyfta stadens företagsklimat och öka etableringen av nya företag. Rödröna tar gärna göteborgarnas pengar – men man har ingen förståelse för hur dem skapas. Utan ett kreativt näringsliv och tillväxt stannar Göteborg, då kan vi inte ha en politik som vill stoppa företagsetableringar, säger Helene Odenjung (FP).

– En bra politik måste ha långsiktiga lösningar. Vi ser tyvärr alldeles för många nödlösningar i majoritetens budget. En del satsningar är bra i det akuta läge vi är i, men majoriteten löser inte problemen på lång sikt, säger David Lega, kommunalråd (KD).

– De rödgröna vet att äldre vill ha mer inflytande över sin vardag, men säger inte hur det ska genomföras. Istället fortsätter de i samma hjulspår som tidigare. Vi behöver ett nytt ledarskap i Göteborg, säger David Lega, kommunalråd (KD).

M, FP och KD presenterar sina respektive budgetförslag den 4:e juni.

En reaktion på ”Rödgröna saknar lösningar!

  1. Personalkläder i hemtjänsten är inte positivt.
    Det blir bara stelare och man kan tvingas bära plagg som inte passar till vädret.
    De behöver istället mer flexibilitet. Att kunna stanna och prata några minuter på ett ställe.
    Fler vikarier som kan hoppa in då personalen är trött

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s