Vi vill inte stoppa Medarbetarenkäten!

M, FP, KD vill veta hur personalen i Göteborg har det.

Göteborgs Stad har varje år sedan 2002 genomfört Medarbetarenkäten, som ett led i att utveckla och arbeta med personalfrågorna. År 2010 var ett undantag mot bakgrund av att det var ett år då stora förändringar gjordes i organisationen. Enligt ett tjänstemannabeslut ska enkäten inte genomföras 2013. Vi i Alliansen tycker inte att detta är rimligt. Att inte genomföra enkäten som planerat riskerar att tolkas som att personalfrågornas värde minskar. Det får de absolut inte göra.  Allianspartierna i kommunstyrelsen föreslår i kommunstyrelsens personal- och arbetsmarknadsutskott att enkäten genomförs som planerat även i år.

– Det är självklart att man ska genomföra enkäten varje år för att sen jobba aktivt med svaren på arbetsplatserna. När det fungerar då har man en aktiv personalpolitik. Att genomföra enkäten och jobba med förbättringar utifrån svaren är extra viktigt som nu när vi ser att resultaten i enkäten är låga. Att i detta läge inte genomföra enkäten sänder dåliga signaler till personalen, säger Maria Rydén (M), kommunalråd och vice ordförande i personal- och arbetsmarknadsutskottet, som dessutom ser behov av fler förbättringar som att det behöver det blir enklare för alla anställda att komma åt att svara på enkäten.

– Med tanke på det dåliga resultat som delar av enkäten visade på förra gången är det viktigt att en ny görs för att se om förhållandena förbättrats. Den viktigaste tillgång som vi har för att ge medborgarna bra skola, vård och omsorg är vår personal, säger Ann Catrine Fogelgren (FP), biträdande kommunalråd och ledamot i utskottet.

– Jag tror att en av anledningarna till de dåliga resultaten i enkäten är att medarbetarna inte känner sig sedda eller lyssnade på. Att då sluta lyssna helt och hållet är en riktigt dålig idé och visar på uselt ledarskap, avslutar David Lega, kommunalråd för Kristdemokraterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s