Rapport: ”Nystart för skolan i Göteborg”

I dag presenterade Alliansen i Stadshuset rapporten, Nystart för skolan i Göteborg, på GP debatt. Rapporten innehåller en rad gemensamma förslag och reformer som ska genomföras efter en valseger 2014.

”För oss är det intNystart för grundskolane acceptabelt att 30 procent av eleverna saknar godkända betyg, att individanpassningen misslyckas i 25 procent av fallen och att var femte skola inte ger eleverna särskilt stöd i den utsträckning som eleverna har rätt till. Vi vill skapa en likvärdig skola med trygghet, studiero och fokus på kunskap. Vi vill ha en skola med högre ambitioner”. Det skriver Helene Odenjung (FP), Kristina Tharing (M) och David Lega (KD) på GP debatt i dag.

Ladda ner och läsa hela rapporten, ”Nystart för skolan i Göteborg”.

En reaktion på ”Rapport: ”Nystart för skolan i Göteborg”

  1. Hej! Jättebra att ni talar om hur ni vill göra och att det finns bra alternativ till den rödgröna handlingsförlamningen!
    Men skärp till förslag och argumentationen med att peka på hur pengarna tas fram och öronmärks. Jag uppfattar läget som att inga pengar finns till vård, skola och omsorg. Eller att de finns i ”en annan budget”.
    Troligen finns det pengar att spara pengar att spara på annat håll som kan gå till detta? För vi vill inte ha högre skatt.
    Tankar och förklaringar på detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s