Sänk parkeringsavgifter och bygg fler parkeringar

I ett förslag till kommunstyrelsen föreslår M, FP och KD att det genomförs en kartläggning av antalet parkeringsplatser och hur tillgången till parkeringsplatser har blivit efter införandet av trängselskatt i Göteborg.

– Göteborg har höga parkeringsavgifter som behöver sänkas. Därför vill vi kartlägga tillgången och se hur trängselskatten har påverkat möjligheterna till att få en parkeringsplats i närheten av sitt hem, säger Jonas Ransgård (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi var bekymrade redan när parkeringspolicyn antogs att den skulle slå hårt mot boende och centrumhandeln i centrala Göteborg. Vi ser inget behov av att skärpa upp policyn nu, snarare tvärtom eftersom p-hus och ersättningsparkeringar fortfarande saknas, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Trängselskatten har inneburit en ökad kostnad för bilisterna och då behöver avgiftsnivåerna för parkering i centrala delar av staden förändras. Fler parkeringar, speciellt parkeringshus, måste tillkomma innan vi kan ta bort fler parkeringar, säger David Lega (KD), kommunalråd.

En reaktion på ”Sänk parkeringsavgifter och bygg fler parkeringar

  1. Siba har beslutat lägga ner sin enda kvarvarande centrumbutik vid Götaplatsen. Bohusslöjd lägger ner vid Avenyn, Tomma lokaler i nybyggda husen på Friggagatan. Bankerna lägger ner centrala kontor.
    Signalerna är många att centrum av Göteborg går bakåt som handelsplats. Frölunda Torg dubblar butiksytan.

    Vart är vi på väg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s