Skolinspektionen ger Alliansen rätt

På kommunstyrelsens sammanträde i dag presenterade Skolinspektionen sin övergripande granskningsrapport om stadens skolor. Vi kan konstatera att inspektionen på område efter område ger Alliansens partier rätt. Under flera mandatperioder har Alliansen pekat på de problem och dåliga förutsättningar som stadens skolor har. Ta del av rapporten.

Vi har bland annat riktat kritik mot vikande kunskapsresultat, dåliga uppföljningar, på bristande likvärdighet både inom och mellan stadsdelarna. Samt hur resurserna fördelas till skolorna och i synnerhet när det gäller barn/elever i behov av särskilt stöd. Gång på gång har vi också lyft vikten av bättre förutsättningar för rektorerna och det pedagogiska ledarskapet samt betydelsen av bra och behöriga lärare. Listan kan göras betydligt längre.

Alliansen vill lyfta ansvaret från stadsdelarna och ta ett gemensamt grepp genom att samla grundskolan i en central grundskolenämnd och stärka det systematiska kvalitetsarbetet. Samtidigt vill vi öronmärka pengarna till varje elev och till de elever som är i särskilt behov av stöd. Därför vill vi också inrätta en särskild specialpedagogisknämnd och stärka Center för skolutveckling. Vi har högre krav och ambitioner. Göteborgs skolor ska utmana och stimulera alla elever att nå längre. Det är dags att skolan prioriteras!

Helene Odenjung (FP), Kristina Tharing (M) och David Lega (KD)

I nyhetsflödet: GP, SR,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s