Alliansen: Många mål – men inga lösningar!

I dag presenterade den rödgröna majoriteten sitt förslag till budget för 2013. Alliansens gruppledare i kommunstyrelsen kommenterar förslaget.

– Majoriteten har satt upp många mål om vad man vill – men säger inte mycket om hur man ska nå dem. Det är tråkigt, eftersom man redan nu har svårt att nå upp till vad man lovat tidigare år. Det är också tråkigt att den temporära skattehöjningen på 25 öre fortsätter ytterligare ett år – glappet mellan vad göteborgarna betalar i skatt jämfört med grannkommunerna står alltså kvar. Däremot ska de ha en eloge för att man ger konkreta besked om Rambergsvallen, säger kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård (M).   

– Bostadsbristen i Göteborg är ett stort problem, både för alla de göteborgare som inte kunnat hitta en egen bostad men också för stadens möjligheter att växa och utvecklas. Men några konkreta lösningar på bostadsbristen finns inte alls, säger Jonas Ransgård (M).

– Ska Göteborg utvecklas till en kunskapsstad behövs högre ambitioner, visioner och tydligare styrning av skolan. Utan en öronmärkning av resurserna och tidiga insatser för eleverna försvinner pengarna i svarta hål. Vi saknar också riktiga satsningar på lärarna, nu är det bara vackra ord från majoritetens sida, säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP).

– Det saknas tydliga satsningar och strategier för att stärka stadens företagsklimat och etablering av nya företag. Istället vill man förbjuda nya köpcentrum som kan bidra till ökad sysselsättning och skatteinkomster. Man tar gärna göteborgarnas pengar – men man har ingen förståelse för hur dem skapas, säger Helene Odenjung (FP).

– Jag blev faktiskt förvånad över hur lite deras budgetförslag innehåller. En del av de särskilda satsningar som görs är bra, men den vanliga verksamheten måste fungera. Det finns fina ord om äldres inflytande över sin vardag men utan Lagen om valfrihet blir det bara just fina ord, säger David Lega (KD), kommunalråd.

– Det är bra att majoriteten är tydliga med att de första åren är väldigt viktiga för en människa, men då förstår jag inte varför de inte vill ge föräldrar större möjligheter att själva bestämma hur omsorgen under dessa år ska se ut. Jag vill ha verklig valfrihet för alla familjer, säger David Lega (KD), kommunalråd.

M, FP och KD presenterar sina respektive budgetförslag den 4:e juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s