Alliansen: Landa friidrotten i Björlanda

–    Björlanda är det bästa alternativet. Frågan har utretts på nytt och än en gång konstateras att Björlanda är det bästa valet för kommunen och för idrotten. Då bör vi välja det alternativet, säger David Lega kommunalråd (KD) och vice ordförande Idrott- och Föreningsnämnden.

–    Vi tycker att nämnden med ansvar för idrott- och föreningsfrågor ska ta ställning för Björlanda. Vi har ett ansvar för att även friidrotten ska få den uppmärksamhet och erkännande som den har rätt till, säger Hampus Magnusson biträdande kommunalråd (M) och ledamot i Idrott och föreningsnämnden

–    Med en anläggning i Björlanda ges friidrotten de största möjligheterna att utvecklas. I närområdet finns en inomhusanläggning som friidrotten redan använder. Träningen kan bli effektivare men även resandet till och från anläggningarna kan underlättas, säger Anders Wettergren (FP), ledamot Idrott- och föreningsnämnden.

Idrott- och Föreningsnämnden har i samverkan med andra förvaltningar utrett en lämplig placering av en ny friidrottsanläggning på Hisingen. Friidrottsanläggningen ska fungera som ersättning för Rambergsvallens friidrottsbanor då de ersätts av en fotbollsarena.

Förvaltningen skriver i sitt tjänsteutlåtande:
”Med hänsyn tagen till alla argument som nämns ovan tycker vi att Björlanda är det bästa alternativet för en ny friidrottsanläggning.”

Kontakt:
David Lega, kommunalråd (KD) 0735-12 34 56
Hampus Hagman, pressekreterare (KD) 0709-77 91 14

Hampus Magnusson, biträdande kommunalråd (M) 0708-72 00 44
David Josefsson, politisk sekreterare (M) 0735-01 51 85

Anders Wettergren, ledamot Idrotts- och Föreningnämnden (FP) 0705-40 02 52
Pär Gustafsson, pressekreterare (FP) 0761-45 01 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s