Alliansen vill ge dispens för förmånsbilar

Renova och Göteborgs Hamn har ansökt till Kommunstyrelsens personal- och arbetsmarknadsutskott om att få behålla förmånsbilarna för en del av sina anställda. Frågan har bordlagts vid ett flertal tillfällen i utskottet och imorgon den 14/3 har utskottet frågan uppe igen för ställningstagande. Alliansen vill ge bolagen dispens, i huvudsak utifrån ett miljöperspektiv, men också då staden bör främja teknikutveckling och effektivitet. Särskilt viktigt är det eftersom många göteborgare är beroende av bilindustrin för sina jobb.

– Självklart bör bolagen få dispens. Förmånsbilarna är miljöbilar. Annars blir säljarna tvungna att köra egna bilar. Nu när de rödgröna också beslutat att ta bort parkeringsförmånen blir det inte lika attraktivt att köra miljöbil. Sammantaget riskerar det att gå ut över miljön, säger Maria Rydén (M), kommunalråd och vice ordförande i personal- och arbetsmarknadsutskottet.

– Trots att Renova och hamnen är bolag som gör mycket för miljön ser den rödgröna majoriteten uppenbarligen inte några fördelar med vare sig ny teknik eller miljöfordon. Signalen till de anställda i såväl Renova, hamnen som till biltillverkarna blir oerhört märklig, säger Ann Catrine Fogelgren (FP), biträdande kommunalråd och ledamot i utskottet.

– Det rimliga vore att ha en positiv inställning till utveckling av tekniken och användandet av bilen istället för ogenomtänkta beslut om förbud, säger David Lega (KD), kommunalråd och ledamot i utskottet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s