Alliansen vill skynda på arbete med gemensam policy för bidrag och sponsring

På Kommunstyrelsens arbetsutskott igår föreslog Alliansen att arbetet med en kommungemensam policy för sponsring skyndas på för att vara färdig senast i april. Alliansen vill också komplettera uppdraget med att se över möjligheterna för policyn att även gälla för föreningar och stiftelser dit staden utser representanter. Bakgrunden är bland annat de uppgifter om otillbörlig sponsring som avslöjats inom SGS.

– Staden saknar idag tydliga riktlinjer när det gäller sponsring och bidrag. Redan förra våren lovade socialdemokraterna att ta tag i det, utan att något hände. Därför lyfte jag själv frågan i Kommunstyrelsens arbetsutskott i oktober. Sedan dess har inget hänt. Nu vill jag ha en tydlig deadline, säger Jonas Ransgård (M), Kommunstyrelsens vice ordförande.

– Mot bakgrund av vad som avslöjats inom SGS vad gäller sponsring känns det angeläget att också stiftelser och föreningar dit staden utser ledamöter lyder under samma policy. Det är i linje med vad vi i Alliansen redan föreslagit om ökad öppenhet för anknytna stiftelser och föreningar, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Offentlig verksamhet måste ske på ett öppet sätt och tåla offentlig granskning. Annars finns risk att allmänhetens förtroende rubbas. Därför är det rimligt att samma regler för sponsring och bidrag ska gälla även för stiftelser och föreningar dit staden utser representanter, säger David Lega (KD), kommunalråd.

Yrkandet bordlades igår och kommer att behandlas i Kommunstyrelsens arbetsutskott den 7 mars.
Även Alliansens yrkande om ökad öppenhet i anknutna stiftelser och föreningar bordlades igår till Kommunstyrelsens sammanträde den 7 mars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s