Bilfientligheten starkare än miljöengagemanget

Det som för bara några år sedan betraktades som en viktig åtgärd för miljön anses nu miljöfarligt. De rödgröna med S i spetsen vill ta bort parkeringstillstånden för miljöbilar. Redan nu till sommaren skall de sista tillstånden utfärdas. ”Parkeringstillstånd stimulerar till bilkörande” skriver de rödgröna. De menar att det inte finns några tydliga miljöfördelar med de fordon som klassas som miljöfordon jämfört med andra.

– Är det inte redan tillräckligt jobbigt att vara bilägare i Göteborg? Låt inte bilfientligheten bli starkare än miljöengagemanget, kommenterar Martin Wannholt (M). -Kommer göteborgarna att lita på politikerna nästa gång en miljöstimulans införs? En långsiktig miljöpolitik kräver tydliga och pålitliga riktlinjer, tillägger Wannholt (M).

– Vi vill fortsätta att uppmuntra göteborgarna att köra miljövänligt. Ett ökat resande med kollektivtrafik och cykel är nödvändigt, men bilen kommer aldrig att ersättas helt. Miljöbiltillstånden har varit en bra morot för fler att välja miljöbil, säger Helene Odenjung, kommunalråd (FP).

– Vi vill se en utveckling, inte en avveckling. En ny teknikdrivande miljöbilsdefinition är väl ingen konst för fordonsstaden Göteborg? Vi vill ha nya regler för miljöbilsparkering på plats så snart som möjligt så att nya tillstånd kan börja utfärdas, säger David Lega (KD).

I nyhetsflödet: GP,

En reaktion på ”Bilfientligheten starkare än miljöengagemanget

  1. Jag håller med helt när det gäller parkeringstillstånden i Göteborg. Det jag inte gillar är att Alliansen i regeringen tar död på etanolbilarna. Nu minskar försäljningen av etanolbilar till förmån för dieselbilar. Kanske kan Alliansen i Göteborg tipsa kollegorna i Stockholm att långsiktig miljöpolitik faktiskt fungerar i hela landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s