Krönika: Varför behövs Alliansen i Göteborg?

I den här krönikan ger riksdagsledamoten Rickard Nordin (C) sin syn på behovet av ett maktskifte i Göteborg 2014.

Varför behövs Alliansen i Göteborg? Det är antagligen en av de mest grundläggande frågorna vi måste ställa oss inför valet 2014. Vad är det som gör att göteborgarna skulle ha mer nytta av att vi styr istället för det nu rådande styret? De har ju trots allt styrt de senaste 20 åren och Göteborg växer, vi har konserter med U2 och även om IFK inte spelar i Champions League längre händer det ändå att vi får se stora idrottsevenemang i vår stad.

Mitt eget parti är inte representerat i fullmäktige efter det senaste kommunvalet, men påverkar genom mig själv och andra förtroendevalda i både regionen och riksdagen. Trots det finns vi med i Alliansen på flera olika sätt.

Jag tror att det i grund och botten handlar om att till skillnad från de som idag styr är vi inte nöjda. Det handlar inte bara om att vi är missnöjda med vilka som styr och vilka beslut de fattar. Det handlar snarare om vilka visioner och framtidsutsikter de har, eller avsaknaden därav.

Centerpartiet och Alliansen har en politik som sträcker sig längre, som vågar sticka ut hakan och som ger människor lite mer möjlighet att påverka själva. Inte bara för att vi tror att fler kan få det bättre då, utan för att det är rätt. Det är rätt att DU får bestämma mer över ditt liv istället för att någon kommunpamp på Gustav Adolfs torg ska göra det.

För handen på hjärtat – är Göteborg verkligen en stad man kan rekommendera till sina vänner som ska flytta hit och bilda familj? Köerna till förskolan är långa trots otaliga satsningar med mer pengar. Färre elever når godkända betyg i både grundskola och gymnasieskola. Och försök dig inte på att hyra en bostad. Ska du flytta hit är det bäst du köper dig en om du vill bo på samma ställer länge nog för att det ska vara meningsfullt att packa upp flyttkartongerna.

Det är här Alliansen har sitt existensberättigande. Jag är övertygad om att vi kan lösa de här problemen. Nu är det vår uppgift att övertyga väljarna.

Rickard Nordin
Riksdagsledamot (C)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s