Alliansen föreslår barnkulturplan

Barn och unga ska ha rätt till kulturupplevelser och kulturskapande oavsett var de bor i staden. Så ser det inte ut idag då barn och ungas tillgång till kultur kan se mycket olika ut beroende på var man bor.

För att förändra detta har Alliansen i Göteborg lämnat in ett förslag till kommunstyrelsen om att upprätta en stadsövergripande barnkulturplan för Göteborg. Förslaget innebär att det arbete som nu pågår med revisionen av den kulturpolitiska strategin för Göteborg kompletteras med ett uppdrag att skapa en barnkulturplan.

– Vi ser det som självklart att barn och unga inte ska behöva bo i ”rätt” stadsdel för att få tillgång till kultur och möjlighet till eget skapande, säger kulturnämndens vice ordförande Kristina Tharing (M). Tyvärr är fallet så idag.

– Göteborg behöver satsa på barnkulturen och det behövs ett helhetsgrepp i staden när det gäller barns rätt till kultur, säger biträdande kommunalrådet Ann Catrine Fogelgren (FP). Med en stadsövergripande plan kan vi se till att barn får samma förutsättningar framöver till uttryck och upplevelser.

– Kultur är viktigt för barn, den underlättar inlärning och hjälper barnen att lära känna sig själva, säger kommunalrådet David Lega (KD). Göteborg ska vara Sveriges bästa stad för barn att växa upp i, och då måste alla barn få tillgång till kultur!

Läs hela förslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s