Inrätta en oberoende granskningskommission och stärk Stadsrevisionen

I dag har Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna i Göteborg föreslagit kommunstyrelsen om att inrätta en oberoende granskningskommission och utreda möjligheterna till att stärka och vässa stadens Stadsrevision.

– Vi vill inrätta en oberoende granskningskommission direkt under Stadsrevisionen som får i uppdrag att utreda vad som har skapat grogrund för oegentligheter och mutor i Göteborg samt ta del av erfarenheter från omvärlden, säger kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård (M).

– För att stärka det långsiktiga arbetet med att öppna upp vår stad vill vi vässa och stärka Stadsrevisionen. Ska medborgarnas insyn och kontrollmakt stärkas måste vi göra upp med den tystnads- och beslutskultur som fått råda i Göteborg. Öppenheten måste sättas främst och vi behöver prata mer om etik och moral, säger kommunalrådet Helene Odenjung (FP).

– Vi måste ytterligare förstärka den granskningen som pågår inom stadens förvaltningar och bolag. Inte minst för att rättfärdiga alla medarbetare som sköter sitt arbete och får lida av att andra missbrukat sitt förtroende, säger kommunalrådet David Lega (KD).

Ta del av förslaget.

I nyhetsflödet: GT, GT2, GP, GT3,GP2, GP3,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s