Alliansen: Rödgrönt förslag gör hyresmarknaden osäker

Göteborgs största problem på bostadsområdet är den akuta bristen på bostäder. De rödgröna föreslår en bostadsförmedling enbart baserad på kötid, men det löser inte bostadsbristen, vilket borde ha huvudprioritet för majoriteten och deras bostadspolitik.

– Majoriteten borde fundera över hur de skall få till fler bostäder istället för navelskåderi med omorganisering i byråkratin. Det säger Martin Wannholt (M), kommunalråd, i en kommentar.

– Det är inte alls säkert att de som har stått längst tid i kö har störst behov av en lägenhet. Utan en kö skapar istället en orättvisa för exempelvis studenter som söker sig till Göteborg eller andra som flyttar hit för att arbeta. Ett kösystem skulle drabba alla – vi förmedlar fler lägenheter redan i dag än vad Stockholm gör med sin kö, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Den svarta bostadsmarknaden får onödigt mycket bränsle om man endast ska ta hänsyn till kötid vid bostadsförmedlingen. Det behöver vi minst av allt just nu i Göteborg, säger David Lega (KD), kommunalråd.

Vad tycker du?

En reaktion på ”Alliansen: Rödgrönt förslag gör hyresmarknaden osäker

  1. Hej! Håller helt med. En återinförd bostadsförmedling blir ju bara aktuell för en del av de köande. Och vad kommer den att kosta?!

    Förutom befintliga köer så behövs nya bostäder för de företag som vill rekrytera och expandera. Se artikel i GP tisdag 4 oktober 2011 om Bristen på ingenjörer”. Gäller inte bara Volvo utan även ex.vis AstraZenca som flaggat för detta.
    Dessutom behövs ju fler dagisplatser…

    Mvh/Sivert J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s