Inrätta en äldreombudsman i Göteborg

Nu under eftermiddagen väcker Alliansen i Göteborg förslaget om att inrätta en kommunal fristående äldreombudsman genom en motion till kommunfullmäktige.

– Vården och omsorgen av äldre får inte svikta, den måste alltid fungera. För att säkerställa en hög kvalitet och god omsorg behövs en fristående äldreombudsman, som kan lyssna, ge råd och stöd. Men som också kan ta emot klagomål och anmälningar, säger biträdande kommunalråd Ann Catrine Fogelgren (FP).

– Vi måste göra allt för att både de äldre och de som försöker att hjälpa sina anhöriga ska få möjlighet att påtala om det uppstår missförhållanden eller rent av vanvård. Det finns flera goda exempel att ta efter från andra kommuner och vi behöver bli bättre på att granska verksamheterna för våra äldre, fortsätter kommunalrådet Maria Rydén (M).

– Några av huvuduppgifterna för en äldreombudsman bör vara att bistå den äldre och deras anhöriga. Vi vill ha en äldreombudsman som fungerar som en kontaktperson gentemot personal, politiker och tjänstemän med en stark, fristående ställning, avslutar Maria Berntsson (KD), 1:e vice ordförande i SDN Östra Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s