Tydlig vänstersväng i majoritetens budgetförslag

Alliansen i Göteborgs Kommunstyrelse kommenterar S-MP-V:s budgetförslag för 2012.

– Jag saknar tydliga mål och satsningar på att höja kvaliteten och öka valfriheten i välfärden. Dessutom saknas satsningar för att få bukt med otrygghet, utanförskap och brottslighet, trots att det är frågor som ligger högt på göteborgarnas dagordning, säger Jonas Ransgård (M), Kommunstyrelsens vice ordförande.

– Det är bra att de höjt ambitionen med bostadsbyggandet, även om de aldrig nått sitt förra mål med 2000 bostäder per år. Därför är oddsen att de ska lyckas nu ganska höga. Dessutom vill de införa en bostadskö, men det löser inte bostadsbristen, säger Jonas Ransgård (M).

– Vi välkomnar satsningarna på förskolan, men ska de förverkligas krävs att resurserna öronmärks. Förslag om gigantiska förskolor med 10-15 avdelningar är panikartat och saknar barnperspektivet. Deras modell har havererat utan öronmärkning hamnar inte pengarna där de ska. Vi saknar också viktiga kompetens- och lönesatsningar på lärare, vi har högre ambitioner med skolorna i Göteborg, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Göteborg faller i ranking både när det gäller företagsklimat och nyetableringar. Ska vi lyckas vända den trenden krävs satsningar på nyföretagande, entreprenörskap och större lyhördhet för den som vill starta och driva företag i Göteborg. Så skapas förutsättningar för fler jobb och fler skattebetalare, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd.

– Vänstermajoriteten säger att äldres inflytande över sin vardag ska öka, men deras politik innebär inget riktigt självbestämmande för göteborgarna. Fortfarande tillåts inga andra utförare än staden, och äldre får fortfarande inte bestämma vem som skall utföra deras hemtjänst. Hur ska valfriheten och självbestämmandet kunna öka då?, säger David Lega (KD), kommunalråd.

– Det saknas sammanhängande satsningar för att göra Göteborg mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Jag tycker det hade varit pinsamt om jag hade ansvaret för den här budgeten, säger David Lega (KD), kommunalråd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s