Placera mångkulturell bazar centralt i Göteborg

Alliansen i Göteborg har idag lämnat in ett yrkande i Byggnadsnämnden där de föreslår att nämnden ska utreda var en mångkulturell bazar kan placeras i centrala Göteborg.

– Vi stöder helhjärtat projektet och vi vill att bazaren placeras centralt för att så många som möjligt ska besöka den, säger Kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård (M).

En ESF-ansökan för ett projekt där en mångkulturell bazar är huvudpunkten har tagits fram inom Göteborgs Stad. Ansökan ska nu behandlas av svenska ESF-rådet. Förebilder för bazaren finns i stora städer över hela världen, exempelvis i Istanbul och Budapest. I bazaren ska både etablerade och nya företagare kunna sälja sina varor från olika delar av världen under samma tak, med sikte på ett ökat entreprenörskap bland stadens invandrare.

Alliansen i Byggnadsnämnden har nu lagt ett förslag om att bazaren, om ansökan godkänns, ska placeras centralt i Göteborg.

– Genom att placera bazaren centralt i staden kan vi skapa en populär mötesplats som bidrar med både arbetstillfällen och minskat utanförskap, säger Kjell Björkqvist (FP), 1:e vice ordförande i Byggnadsnämnden.

– Bazaren skulle skapa viktiga förebilder för många nyanlända invandrare som finner det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Tänk också vilket fantastiskt turistmål det skulle vara för evenemangsstaden, avslutar Jonas Ransgård (M).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s