Den rödgröna majoriteten hindrar Göteborgs Hamns utveckling

 

 

Göteborgs Hamns utveckling är ytterst viktig för både Göteborg och Sverige. Det är därför oroväckande att den rödgröna majoriteten i Göteborg säger nej till nya bergtäkter och skapande av industrimark då detta är en förutsättning för vidareutveckling av hamnen.

 

– Området är riksintresse ur hamnens perspektiv även om det nu också är planerat för naturområde. Ur flera aspekter är det lämpligt för bergtäkt och skapar möjligheter för Hamnen att på sikt tillskapa fler verksamhetsytor, säger Roland Rydin, vice ordförande i trafiknämnden.

 

– Läget ute i Hamnen är ur trafiksynpunkt ett mycket bra läge. Det är nära till trafiktåliga vägar och utbyggnaden av väg 155 och ombyggnaden av Ytterhamnsmotet kommer att göra läget ännu bättre, menar Birgitta Ling Fransson, ledamot för folkpartiet i trafiknämnden.

 

– De närmsta åren startar stora trafiksatsningar inom det Västsvenska Paketet och behovet av råmaterial från bergtäkter kommer att öka kraftigt, anser Maria Nilsson, som representerar Kristdemokraterna i trafiknämnden.

 

Bakgrunden är att företaget Swerock har fått en markanvisning om nytt tillstånd för bergtäkt i Arendal på Hisingen. Fastighetskontoret är positivt till en etablering av en bergtäkt inom Ardalsberget och ser det som ett led i framtagande av ytterligare industrimark för verksamheter med anknytning till Göteborgs Hamn. Dock har den rödgröna majoriteten ställt sig negativ till en sådan utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s